Markiezen

sfeer-klein

Een markies bestaat uit 4 raamwerken, die van aluminium of hout gemaakt zijn. Deze raamwerken zijn met scharnieren aan elkaar bevestigd. Met speciale beugels wordt het achterste raamwerk aan de gevel gehangen. Er worden één horizontale en twee verticale planken aan de muur gemonteerd. Deze planken beschermen het doek van de kap tegen vuil en regen. De breedte en hoogte van een markies worden bepaald door de afmetingen van het raamkozijn.

Soorten markiezen

Meestal wordt een markies met een koord bediend. Sommige markiezen kunnen echter ook elektrisch bediend worden door middel van een schakelaar of afstandsbediening. Dit is vooral comfortabel wanneer de markies vrij groot is. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar:

– Het standaardmodel:

Het standaardmodel markies komt het meeste voor en is breed toepasbaar. Hierbij is de hoogte van de markies gelijk aan de uitval. Het standaardmodel is vooral geschikt voor gevels, waar u niet onder de markies hoeft te kunnen doorlopen.

– Het petmodel:

Het petmodel komt wat minder ver naar beneden dan het standaardmodel. U kunt daardoor makkelijk onder dit model doorlopen. Als het regent, kunt u onder de markies schuilen. Met het petmodel heeft u bovendien meer uitzicht dan met een standaardmodel.

– Het klapmodel:

De onderlat van het klapmodel is langer, waardoor de markies verder van het raam afstaat. Hierdoor is het klapmodel erg geschikt om boven openslaande deuren en ramen geplaatst te worden.

03-Markies-sfeer-645x855
Sungo-algemeen-sfeer

Het doek vervangen

U kunt rekenen op de service van SunGo. De kwaliteit van het doek van uw markiezen zal niets te wensen overlaten. Mocht er, om welke onverwachte reden dan ook, toch iets aan de hand zijn, dan komen wij het direct voor u in orde maken.

Markiezen: stijlvolle zonwering met een nostalgisch gevoel

Een markies heeft een klassieke uitstraling. In veel dorpjes en steden bepalen markiezen een groot deel van de sfeer. Markiezen zijn populair zowel bij winkels als particulieren.

SunGo Zonwering & Montage heeft de stijlvolle markiezen van het merk Estate in het assortiment. Ze zijn voorzien van een aluminium frame, waardoor u er nauwelijks onderhoud aan hebt.

Het doek is in verschillende kleuren en motieven verkrijgbaar, waardoor u de markiezen goed kunt laten aansluiten op uw huisstijl en type gevel. U kunt ook kiezen of u de markies wilt bedienen via een koord of elektrisch.

De markiezen van Estate zijn bij SunGo Zonwering & Montage verkrijgbaar in het standaard, pet- of klapmodel. Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Screens

Screens

Screens zijn zonneschermen die verticaal langs een ruit naar beneden lopen.
Lees meer
knikarmschermen

Knikarm Zonnescherm

De meest handige zonwering is zonder twijfel het knikarm zonnescherm.
Lees meer
markiezen

Markiezen

Markiezen bestaan al minstent 150 jaar, ook al is het een redelijk oude uitvinding, markiezen zijn nog steeds populair.
Lees meer
uitvalschermen

Uitvalschermen

Tijdens de warme dagen van het uitzicht wilt blijven genieten? In dat geval kan een uitvalscherm de oplossing zijn.
Lees meer