Zip screens, zonwerend en windbestendig


 

Zonlicht bevat vitamine D dat een positief effect heeft op het algemeen welbevinden van de mens. Hierdoor is zonlicht erg belangrijk. Maar zonlicht heeft ook een nadelige kant. Voorbeelden hiervan zijn dat zonlicht uw interieur kan verkleuren en voor te veel warmte in huis zorgt. Zonwering biedt dan uitkomst. Zeker op grote hoogte en aan de kust waar over het algemeen veel wind staat, zijn zip screens uitermate geschikt. SunGo informeert u hier graag over.

Zip screens

Zoals gezegd zijn zip screens een soort van zonwering. Zip screens, ook wel Ritsscreens genoemd, zijn ontwikkeld vanuit de basis screens collectie en bevatten een soort rits aan de zijkanten van het doek. De rits is bevestigd aan zijgeleiders, waardoor het doek volledig ingesloten is. Doordat het doek helemaal vast zit, zijn deze screens bestand tegen harde wind. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor woningen en kantoorpanden op grote hoogte of aan de kust, waar vaak meer wind staat. Zo heeft u geen last van klapperende zonwering. Als de screens niet naar beneden zijn, zitten ze opgerold op een rol in een soort cassette. Deze cassette wordt boven een ruit bevestigd. Zip screens zijn handmatig te bedienen door middel van een slingerstang of via bandbediening. Voor extra comfort kunt u kiezen voor elektrische bediening met een krachtige Somfy motor.

Voordelen Zip screens

Zip screens zijn een stijlvolle toevoeging aan uw gevel en interieur. Bij SunGo heeft u keuze uit de gehele collectie van Swela, ons vertrouwde merk waar het doek door wordt geproduceerd. U kunt bijvoorbeeld de kleur aanpassen aan uw smaak. Zip screens zullen ook voorkomen dat uw interieur, zoals vloerbedekking, meubels en accessoires zullen verkleuren door zonlicht. Bovendien houden ze zonlicht buiten. Hierdoor blijft het binnen niet alleen lekker koel, maar heeft u ook geen last van weerkaatsend licht op uw computerscherm en televisie.

Milieubewuste keuze

Zip screens zijn een milieubewuste keuze aangezien ze isolerend werken. In de zomer houden ze de warmte buiten en het glas koel. Zo hoeft u de airconditioning minder te gebruiken.
In de winter blijft de warmte binnen, zodat de kachel lager kan. De doorkijk blijft behouden met deze screens, maar de inkijk van buiten naar binnen wordt zeer beperkt.
Nog een voordeel van zip screens is dat ze insectenwerend zijn. Dit komt doordat het doek volledig ingesloten is.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen

SunGo biedt een uitgebreid assortiment zonwering, waaronder screens en zip screens. Als u informatie wilt, staan wij graag voor u klaar met deskundig advies. Bovendien kunt u, uiteraard geheel vrijblijvend, een offerte aanvragen. Wij sturen u dan zo snel mogelijk een prijsopgave.

Neem contact op met SunGo.