Vouwgordijnen


Overgordijnen zijn sinds decennia een onmisbaar onderdeel van het interieur. In bijna ieder huishouden zult u wel enkele overgordijnen aantreffen. Er zijn de afgelopen jaren wel wat alternatieven bijgekomen, waaronder de vouwgordijnen. Wat de meeste mensen nog niet weten, is dat er genoeg goede redenen zijn om een vouwgordijn aan te schaffen.

De voordelen van vouwgordijnen

We zullen enkele van deze voordelen behandelen. Allereerst zijn vouwgordijnen ideaal voor het behoud van uw privacy: ze kunnen namelijk zorgen voor totale afsluiting van uw ramen, waardoor niemand meer naar binnen kan kijken.

Verder werken vouwgordijnen ook isolerend en energiebesparend, omdat de totale afsluiting van uw ramen ervoor zorgen dat minder warmte of koelte uw huis verlaat. U hoeft daardoor minder gebruik te maken van uw verwarming of airconditioning.

Ten slotte hebben vouwgordijnen nog een heel belangrijk voordeel: ze nemen minder ruimte in beslag dan overgordijnen. Dit is niet alleen een praktisch maar ook een esthetisch voordeel: een op maat gemaakt rolgordijn zorgt voor een strakke en chique uitstraling.

Vouwgordijnen en overgordijnen

Zoals eerder gezegd hebben vouwgordijnen belangrijke voordelen ten opzichte van overgordijnen. Dit betekent dat het goed mogelijk is om uw overgordijnen te laten vervangen door rolgordijnen, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. Vouwgordijnen kunnen heel goed als aanvulling op uw overgordijnen werken, omdat vouwgordijnen in heel veel uitvoeringen en stoffen beschikbaar zijn. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een (semi-)transparant vouwgordijn te gebruiken als zonwering. Het aanvullende overgordijn wordt dan gebuikt om de ruimte ‘s avonds geheel te verduisteren. U kiest zo voor het beste van twee werelden.

De service van SunGo Zonwering & Montage

Kortom, er zijn meer dan genoeg redenen om voor vouwgordijnen te kiezen. Ze zijn strak, stijlvol, functioneel en kunnen zowel een aanvulling als een vervanging voor overgordijnen zijn.

Uiteraard kunt u ook kijken naar de andere productcategorieën van SunGo Zonwering & Montage op de website. U kunt geheel in uw eigen tempo oriënteren en, als u wenst, meer informatie aanvragen bij een van onze medewerkers.

Bent u van de voordelen van vouwgordijnen overtuigd, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor een geheel vrijblijvende offerte.