vitrage gordijnen

Gordijnen voor het raam geeft een sfeervolle uitstraling. Overdag doet u niet de gordijnen dicht maar maakt u gebruikt van vitrage gordijnen of glasgordijnen zoals ze ook wel genoemd worden. Deze gordijnen zijn gemaakt van een dunne transparante stof. Ze hangen voor het woonkamerraam aan een gordijnrail maar kunnen ook aan een roede of staaldraad bevestigd worden. De meeste vitragegordijnen zijn van plafond tot aan de grond zodat ze het gehele raam bedekken. Dit hoeft niet. Vitrage gordijnen kunnen een raam ook gedeeltelijk bedekken. Het ligt eraan wat uw wilt.

 

Vitrage gordijnen

Een synoniem voor vitrage gordijnen zijn glasgordijnen of vitrages. Deze gordijnen zijn gemaakt van een soepele stof in een lichte kleur. Ze hebben een drietal functies:

-decoratief: het zijn gordijnen die zorgen voor een sfeervolle aankleding van een ruimte. Of het nu de woonkamer is, een hal of vergaderruimte, met vitrages  brengt u een aangename decoratieve afwerking aan in de ruimte.

-filteren: een belangrijke functie van deze gordijnen is het feit dat ze het zonlicht filteren. Ze dienen nadrukkelijk niet als zonwering maar halen als het ware wel de scherpe randjes van het felle zonlicht af. Het licht wordt op een prettige manier gefilterd wat zorgt voor een aangenamer licht.

-privacy: vitrage gordijnen houden ook de inkijk grotendeels tegen van buiten naar binnen.  Het licht komt wel aangenaam binnen door de stof terwijl de privacy gewaarborgd blijft. U kunt wel van binnen naar buiten kijken maar andersom is een stuk moeilijker.

Stoffen

Vitrage gordijnen zijn gemaakt van dunne licht doorlatende stoffen. De stof is ook soepel vallend want het moet wel zijn decoratief karakter behouden. Vitrage gordijnen worden meestal gebruikt in combinatie met gordijnen. ‘s Avonds, wanneer het licht aan is, kan er wel van buiten naar binnen doorheen gekeken worden. Daarom wordt er vaak een combinatie gebruikt van vitrage en gordijnen. De stoffen die veelal gebruikt worden voor vitrages zijn organza, voiles, linnen voiles of sablé.

Kleuren

Vroeger bestonden er enkel vitrage gordijnen in wit of een afgeleide kleur als gebroken wit. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in vele kleuren en verschillende soorten stoffen maar ook in design is er volop keus. Geweven of geborduurd maar ook met een bedrukt dessin: vele mogelijkheden voor deze mooie sfeermakers van uw raam en kamer!

SunGo

Bij SunGo zonwering heeft u de keus uit een uitgebreid assortiment. Voor advies of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik