Uitvalscherm


 

In de zomer kan het binnenshuis heel warm worden. U kunt er dan voor kiezen de gordijnen, lamellen of rolluiken te sluiten, maar als u tijdens de warme dagen van het uitzicht wilt blijven genieten wordt het problematisch. In dat geval kan een uitvalscherm de oplossing zijn.

Verschillen tussen uitvalscherm, knikarmscherm en markies

In de wereld van de zonneschermen kunnen we over het algemeen twee soorten onderscheiden: het uitvalscherm en het knikarmscherm. Zoals de naam al impliceert heeft het knikarmscherm een knikarm. Uitvalschermen hebben daarentegen langere en onbuigbare armen. Dit maakt uitvalschermen geschikt voor situaties waarbij het niet noodzakelijk is onder het scherm te lopen of te zitten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij ramen die zich niet op de begane grond bevinden.

Daarnaast is er ook een verschil tussen een uitvalscherm en een markies. Een markies is over het algemeen groter en boller terwijl een uitvalscherm rechter en compacter is. Het verschil tussen de twee is grotendeels esthetisch, veel mensen kiezen voor markiezen omdat ze een nostalgisch gevoel oproepen.

Bediening van een uitvalscherm

Er zijn verschillende handmatige manieren om een uitvalscherm te bedienen. Allereerst is er het oogwindwerk met slingerstang, waarbij men de slingerstang verticaal ronddraait. Daarnaast is er het staaldraad windwerk dat met de klok mee of tegen de klok in gedraaid moet worden. Verder is er ook een bandopwinder.
Het is echter ook mogelijk om een uitvalscherm te voorzien van elektrische bediening. Dit heeft twee grote voordelen. Het meest vanzelfsprekende voordeel is dat elektrische bediening veel makkelijker is: er hoeft niet meer handmatig gedraaid of gezwengeld te worden. Met één druk op de knop kunt u de klus klaren. Daarnaast gaan elektrisch bestuurde uitvalschermen vaak langer mee: een elektrisch bestuurd uitvalscherm sluit altijd perfect, waardoor hij minder snel beschadigd wordt door wind, regen en andere weersomstandigheden.

Doek vervangen van uw uitvalscherm

De service van SunGo, daar kunt u op bouwen. Wij garanderen u doeken van hoogwaardige kwaliteit, die werkelijk niets te wensen overlaten. Er kan echter altijd onverwachts een vorm van schade optreden, om welke reden dan ook. In dat geval zal SunGo uw doek zo snel mogelijk weer vervangen.

Uitvalscherm online bij SunGo

Een uitvalscherm kan dus heel handig zijn en is, naar de voorkeur van de gebruiker, in verschillende varianten verkrijgbaar.

SunGo Zonwering & Montage biedt u de mogelijkheid om moeiteloos te oriënteren naar zonwering mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie. Kijkt u gerust eens rond naar onze andere zonweringsproducten en bezoek onze webshop.

Mocht u interesse hebben in de aanschaf van uitvalschermen kunt u contact met SunGo opnemen voor een vrijblijvende offerte.