Slaapkamer ideeën

In de slaapkamer brengt u veel van uw tijd door. De slaapkamer is daarom een erg belangrijke ruimte. U moet er zich prettig voelen. Natuurlijk moet uw slaapkamer ook praktisch zijn. Het moet alles hebben wat u nodig heeft.

Kan uw slaapkamer wel een re-styling gebruiken? Zoek uit van welke stijl u houdt. In diverse woon-tijdschriften en op het internet kunt u inspiratie opdoen. Wij geven u hier wat slaapkamer ideeën om u te inspireren bij het vinden van een nieuwe inrichting van uw slaapkamer.

 

Slaapkamer ideeën: kinder- en tienerkamers

Kinderen en tieners kunnen wat smaak en wensen betreft behoorlijk wispelturig zijn. Misschien is het daarom slim om de muur van een kinderslaapkamer in een neutrale kleur te houden. Accessoires zoals kussens, posters en spreien kunt u in de favoriete kleur van uw kind kopen. Ook bepalend voor de sfeer in de kinder- of tienerkamer is de raamdecoratie. Vindt uw kind opeens een andere kleur leuk, dan kunt u de accessoires en eventueel ook raamdecoratie makkelijk verwisselen.

Voor kinderen bestaan er bedden waarvan de lattenbodem en het bedframe uittrekbaar zijn. Daardoor hoeft u niet telkens een ander bed te kopen als uw kind opgroeit. Een hoogslaper vinden kinderen en tieners vaak heel cool. U bespaart hier bovendien ruimte mee.

Slaapkamer ideeën: kleine slaapkamers

Is uw slaapkamer maar klein? Geen probleem. Er zijn veel handige oplossingen om uw slaapkamer groter te doen lijken. Kies bijvoorbeeld voor wit of lichte kleuren op de muren en als raamdecoratie. Een lichte ruimte voelt immers groter aan. Bovendien geven lichte kleuren een rustig gevoel; perfect voor een slaapkamer, waarin ontspannen juist belangrijk is.

Heeft u een studio en dient uw bed verschillende functies? Dan is een bedbank ideaal. Overdag kunt u er lekker op zitten en ‘s nachts bouwt u de bedbank makkelijk om tot bed. Er zijn ook slaapfauteuils verkrijgbaar. Deze nemen helemaal weinig plaats in.

Kunt u wat extra bergruimte gebruiken? Sommige bedden hebben een geïntegreerde la, waarin u van alles kwijt kunt. U kunt ook een aparte la kopen, die u onder uw bed schuift. Boven uw bed is ruimte om planken of een kastje op te hangen.

Meer slaapkamer ideeën

U kunt verschillende patronen in een kamer met elkaar combineren. Wanneer u ervoor zorgt dat u de patronen in eenzelfde kleur of kleurtint houdt, zal uw kamer niet te druk (en dus klein) zijn van ambiance. U kunt er ook voor kiezen om één muur met een grafische print te behangen. Met een dergelijke ’focus wall’ trekt u de aandacht en kunt u een statement maken.

Belangrijk voor de sfeer in uw slaapkamer is ook de raamdecoratie. SunGo heeft gordijnen en jaloezieën in alle soorten en maten van een hoge kwaliteit. Bij SunGo kunt u terecht voor raamdecoratie, die past bij uw interieur.

Als u genoeg ruimte heeft, is het leuk om in uw slaapkamer nog een extra relaxhoekje te creëren. Zet er een lekkere luie stoel neer of een comfortabele bank. Zo heeft u een plekje om in alle rust en comfort een boek te lezen, televisie te kijken of gewoon heerlijk tot rust te komen.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik