Rolluiken

rolluiken-sfeer

Rolluiken

Om een ruimte te verduisteren, kunt u gordijnen of jaloezieën gebruiken. Gordijnen of jaloezieën kunnen een ruimte echter nooit helemaal verduisteren. Met een rolluik kan dat wel. U kunt kiezen voor totale of gedeeltelijke verduistering, afhankelijk van waar u behoefte aan heeft. Een rolluik bestaat uit verticale houten of metalen lamellen die met elkaar verbonden zijn. Ze kunnen met de handmatig of elektrisch bediend worden.
stalen-rolluiken-thumbnail

Stalen rolluiken

Stalen rolluiken zijn niet alleen de beste zonwering die er bestaat, omdat ze geheel verduisterend zijn, maar ze zijn ook geluidwerend.
Lees meer
stalen-rolhekken-thumbnail

Stalen rolhekken

Het voordeel van stalen rolhekken is dat ze, door de open structuur, veel doorzicht geven en ventilerend werken.
Lees meer
rolluiken-sfeer-side
Rolluiken-sfeer-side-groot

Zonwerende rolluiken

Rolluiken houden zonlicht tegen. Op deze manier kunt u uw kamer meer dan alleen verduisteren, wanneer u naar bed wilt. Met een rolluik kunt u ook de warmte van de zon buiten houden in de zomer. Een rolluik werkt namelijk isolerend. In de zomer helpen rolluiken u het binnenshuis koel te houden, terwijl ze de warmte in de winter juist binnen houden. Welk seizoen het ook is, een rolluik zorgt altijd voor een aangename binnentemperatuur.

Anti-inbraak rolluiken

Als u ‘s avonds door een winkelstraat loopt, zult u zien dat veel winkels rolluiken voor de ramen en deuren hebben. Rolluik werken namelijk uitstekend tegen inbraak. Het kost namelijk veel moeite om een rolluik open te breken. Een huis met rolluiken doet inbrekers bovendien vaak denken dat de inwoners hun huis ook op andere manieren hebben beveiligd. Inbrekers slaan daarom huizen met rolluiken meestal over.

Andere functies van rolluiken

Door hun isolerende werking helpen rolluiken u om op energie te besparen. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar uiteraard ook voor uw portemonnee. Iedereen wint er dus bij.

Een rolluik is ook geluiddempend. Zelfs als u aan een drukke straat woont, heeft u met een rolluik veel minder geluidsoverlast. Vooral ‘s nachts heeft u hier plezier van.

Een rolluik kan u ook beschermen tegen de nieuwsgierige blikken van buren en toevallige voorbijgangers. Rolluiken beschermen tot slot ook nog eens tegen wind, regen en sneeuw.

Rolluiken: soorten en maten

Rolluiken zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. De rolluiken van SunGo isoleren goed, omdat ze bestaan uit dubbelwandige aluminium lamellen, gevuld met polyurethaanschuim. Dit maakt de rolluiken ook steviger. De corrosievrije profielen en lamellen zijn maar liefst in 10 standaardkleuren verkrijgbaar. Op elke rolluik van SunGo krijgt u drie jaar garantie.

Voor meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte: neem contact op met SunGo!