Rolluik schakelaar

Wilt u uw zonwering niet meer handmatig hoeven draaien of zwengelen? Dan is een zogenaamde rolluik schakelaar de oplossing.  Deze is niet alleen bedoeld voor rolluiken, maar ook andere typen zonweringen. Een rolluik schakelaar is niets anders dan het kastje waarmee u het type zonwering bedient. Er bestaan vele soorten modellen schakelaars, maar ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Een kastje met een schakelaar of knop waarmee de zonwering omhoog of omlaag gezet kan worden. Het grote verschil tussen schakelaar en (druk)knop is het gemak. Met een schakelaar hoeft u het contact alleen maar aan te zetten tot de zonwering open of dicht is, en met een drukknop moet u de knop ingedrukt blijven houden tot de gewenste stand. 

 

Rolluik schakelaar types

Een rolluik schakelaar werkt via elektrische bediening. Geen gedoe meer met handmatige bediening. Met een schakelaar gaat het veel sneller en gemakkelijker. Het ene model is rechttoe-rechtaan en het andere model oogt zeer modern, maar de werking verschilt in principe niet. Er zijn twee hoofdtypes: aan de muur een kastje met schakelaars of knoppen of de comfortoplossing: draadloos, door middel van een afstandsbediening op batterijen. Het aansluiten is een secuur werkje, aangezien de bedrading wel goed aangesloten moet worden.

Soort gebruik

Welk soort rolluik schakelaar u wilt hangt af van het gebruik. Wilt u bijvoorbeeld een schakelaar voor één zonwering of wilt u meerdere schermen in één keer bedienen?  Wilt u met één druk op de knop het scherm activeren of met behulp van een drukknop er even bij blijven staan? Niet onbelangrijk is ook of de zonwering voor privégebruik is of voor een bedrijfspand. Bedrijven maken vaak gebruik van de bekende stalen rolluiken die tevens een stukje veiligheid bieden. Deze zijn ook beveiligd tegen misbruik, doordat ze pas in werking treden met behulp van een sleutel, de zogenaamde sleutelschakelaars. Voor thuisgebruik is dat niet per se noodzakelijk.

Merken en prijsklasse

Een rolluik schakelaar van SunGo Zonwering wordt geleverd door het gerenommeerde merk Somfyu. Kwalitatief zeer goede schakelaars en ruime keuze. Om tot een goede keuze te komen is het dus belangrijk dat u weet wat voor soort zonwering u wilt en voor welke doeleinden u het gaat gebruiken. Het bedieningsgemak, bedrijf of privégebruik en, niet onbelangrijk, de financiële kant spelen ook een rol. Hoe luxueuzer de uitvoering, hoe hoger het prijskaartje van een rolluik schakelaar.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neemt u dan eens contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik