Retro gordijnen

De jaren 50 zijn meer dan een halve eeuw na dato nog steeds een decennium dat tot de verbeelding van velen spreekt. De opkomst van Amerika als wereldmacht, de Civil Rights beweging, Rockabilly, Rock ‘n Roll en Elvis Presley, allemaal hebben zij een blijvende indruk gemaakt op het Nederlandse culturele landschap. Het is daarom begrijpelijk dat veel mensen met nostalgie terugkijken op dit tijdperk. Zelfs mensen die toen niet geboren waren kunnen met fascinatie terugkijken naar de jaren 50. Het is daarom ook een trend om iets van deze nostalgie terug te halen met retro interieur, en geen enkele retro kamer is compleet zonder retro gordijnen.

 

Waarom retro gordijnen?

U kunt zich afvragen waarom het een goed idee is om retro gordijnen aan te schaffen. Zijn gordijnen niet verouderd als zonwering? Zijn er nu geen betere, modernere alternatieven? In de eerste plaats is dit niet per se waar: rolgordijnen en rolluiken kunnen tot op zekere hoogte fungeren als alternatief op de klassieke overgordijnen, maar er is een gebied waarop ze de reguliere gordijnen niet kunnen vervangen: sfeer. Overgordijnen geven een kamer een zekere warmte en hebben een sterke decoratieve waarde. Daarnaast is het niet goed om in termen van nieuw en oud te denken bij retro gordijnen. In een retrokamer proberen we de sfeer van de jaren 50 terug te halen, en het is onmogelijk deze authentieke sfeer te scheppen zonder bijpassende retro gordijnen. Een set retro gordijnen heeft dus zowel functioneel als thematisch nut.

Waarom retro gordijnen van SunGo?

Nu we hebben geleerd dat retro gordijnen niet verouderd zijn, maar ook een onmisbare functie hebben bij het herbeleven van de jaren 50, moeten we een vervolgvraag stellen: waarom koopt u ze bij SunGo en niet ergens anders? Het antwoord daarop is vrij simpel: SunGo biedt u de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Omdat wij een klein zonweringsbedrijf zijn zonder showroom of reclamecampagnes, besparen wij veel kosten. Hierdoor kunnen wij een lagere prijs vragen voor onze producten.

Kortom, voor gordijnen met een authentieke retro look moet u bij SunGo zijn. Uiteraard kunnen wij u ook een modernere set gordijnen aanbieden. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik