Rolgordijnen

rolgordijnen-sfeer

Keuze voor rolgordijnen

Er bestaan verschillende soorten raamdecoraties. Met rolgordijnen kunt u uw interieur snel en gemakkelijk een persoonlijke touch geven. De praktische voordelen zijn ook aantrekkelijk, evenals het prijskaartje. Ze houden daglicht tegen en kunnen worden gemonteerd op alle soorten ramen, bijvoorbeeld ook op een dakraam.

Rolgordijnen kunnen op- en afgerold worden. Dit is een snelle en effectieve manier om binnen een beweging daglicht tegen te kunnen houden. Het is een simpele oplossing voor elk type raam en persoonlijke voorkeur, of uw voorkeur uitgaat naar verduisterende rolgordijnen of (deels) lichtdoorlatend. Optimale rolgordijnen houden bovendien koude lucht buiten en de warmte binnen en ’s winters visa versa!

De bediening van rolgordijnen

Het is een feit dat rolgordijnen praktisch en sfeerverhogend zijn. U kunt improviseren met lichtval en een selectie maken uit verschillende trendy gordijnstoffen. Maar hoe zit het met de bediening?

De handmatige opties zijn: een softraise- of een kralenkettingbediening. Bij een softraisebediening wordt het rolgordijn met een veermechanisme bediend. Het uiterlijk verschilt enigszins van de traditionele kralenkettingbediening, waarbij er aan de zijkant een ketting zichtbaar is, waarmee het rolgordijn op- en afgerold wordt.

Indien het rolgordijn op hoogte is gemonteerd, buiten handbereik, kan het voor u interessant zijn om een elektrische bediening te overwegen. De bediening van uw nieuwe aanwinst verloopt nu met één druk op de knop!

sfeer-1
Sungo-algemeen-sfeer-lang

Beknopte historie

De methode om rolgordijnen met een kralenketting op- en af te rollen komt oorspronkelijk uit Zweden. De reden dat kralenketting populair is geworden in Nederland is dat er veel klachten binnenkwamen over de veerbediening. Allereerst werden de doeken geproduceerd van katoen en vervolgens (eind 20ste eeuw) van polyester, waardoor ze nauwelijks meer krompen.

Rolgordijnen in alle kleuren en maten bij SunGo

U kunt uw rolgordijnen geheel naar uw eigen smaak aanpassen. Onder andere kunt u kiezen voor een decoratieve lat. De lat aan de onderzijde van uw rolgordijn is verkrijgbaar in meerdere vormen: bekleed, van hout of bijvoorbeeld metallic.
Tevens is het mogelijk decoratieve ringen en andere patronen aan te laten brengen door de leverancier of kunstenaar. Of een sierlijke roede.

Hoe meer lagen textiel uw rolgordijn bevat, hoe beter de isolatie is die het levert. De zonwerende factor zal hierdoor ook worden bevorderd.
Rolgordijnen zijn in feite een universele optie voor uw huis. U kunt ze zelfs in vochtige ruimtes gebruiken, omdat rolgordijnen antistatisch, vuil- en vochtwerend zijn! Denk aan badkamer of keuken.

SunGo Zonwering beschikt over een breed assortiment, zodat er voor ieder interieur, van intiem, sfeervol tot zakelijk altijd wel iets passends bij zit.
Al onze raamdecoraties worden op maat vervaardigd uit hoogwaardige materialen die een optimale levensduur garanderen.

Voor meer informatie, bezoek onze website, neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Aluminium-jaloezieën

Aluminium jaloezieën

Door het plaatsen van aluminium jaloezieën in uw woning of kantoorpand, kiest u voor zeer functionele en stijlvolle zonwering.
Lees meer
shutters

Shutters

Een schutter is een binnenpaneel met verticale banen (lamellen) van hout of kunststof. Shutters hebben een luxe en eigentijdse uitstraling.
Lees meer
duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen

Een rolgordijn is een gordijn dat om een buis van hout, metaal of kunststof gerold is. De buis is aan de bovenkant van het venster opgehangen.
Lees meer