Raamdecoratie


Met raamdecoratie kunt u niet alleen uw privacy binnenshuis waarborgen, maar ook zonlicht tegenhouden. Vaak werkt raamdecoratie ook geluiddempend. Bovendien kunt u met uw keuze voor raamdecoratie ook de sfeer in uw huis bepalen. Raamdecoratie is er in verschillende soorten en uitvoeringen. Grofweg kunt u een onderscheid maken tussen gordijnen en jaloezieën.

Jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontale of verticale stroken. Er zijn verschillende merken jaloezieën, maar Luxaflex is één van de bekendste. Veel mensen gebruiken de merknaam ook om jaloezieën in het algemeen te omschrijven.

Een jaloezie wordt in het raamkozijn opgehangen. Jaloezieën kunt u bedienen met een ketting, een koord of een tuimelstang. Hierdoor kunt u zelf bepalen of u meer of minder zonlicht wilt toelaten. Wanneer u ervoor kiest om jaloezieën te gebruiken als raamdecoratie, heeft u nog een enorme keuze in maten, kleuren en materialen. Meestal wordt er kunststof, hout of aluminium gebruikt.

Gordijnen

Ook in gordijnen is uw keuze enorm. Er zijn verschillende soorten gordijnen en systemen om uw gordijnen mee te bedienen.

– Een gewoon gordijn wordt opgehangen aan een gordijnroede. U kunt de gordijnen opzij schuiven om meer of minder licht toe te laten.
– Een rolgordijn kan op- en afgerold worden. Boven het raam bevindt zich over de hele breedte een buis. Rolgordijnen kunt u bedienen met een ketting, een veersysteem of een elektrisch systeem.
– Lamelgordijnen zijn horizontale stroken, gemaakt van doek, die het raam volledig bedekken. Ze zitten vast aan een bovenrail. Uw lamelgordijnen kunt u met een stang, met de hand, met een koord of elektrisch bedienen.
– Een variant op lamelgordijnen, zijn de paneelgordijnen. Het systeem werkt hetzelfde, maar de stroken zijn breder.
– Vouwgordijnen zitten aan een horizontale stang. Aan het gordijn zijn latjes bevestigd. Hierdoor wordt het gordijn netjes opgevouwen wanneer u het gordijn omhoog trekt.
– Een plissé gordijn is een groot doek, dat in horizontale plooien opgetrokken kan worden. Plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. U kunt zelf aangeven hoe transparant u het stof wilt hebben.
– Duette gordijnen lijken op plissé gordijnen, alleen bestaan duette gordijnen uit dubbele stof.
– Een facetlight gordijn lijkt op een jaloezie. De horizontale stroken zijn gemaakt van doek in plaats van hout, kunststof of aluminium.

Raamdecoratie: voor een goede sfeer in huis

Raamdecoratie zorgt voor privacy, sfeer en bescherming tegen de zon. SunGo verkoopt raamdecoratie van Hansa. Hansa is een gerenommeerd merk, bekend om haar producten van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Hansa heeft raamdecoratie in alle stijlen.

SunGo heeft altijd de perfecte raamdecoratie voor uw interieur. U kunt altijd contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.