Markies zonwering


Markies zonwering is één van de meest karakteristieke en sfeervolle zonwering die er momenteel zijn. Alle zonwering heeft zo natuurlijk weer zijn eigen specialiteiten en uitstraling. Dat is ook nodig om voor iedere situatie de beste oplossing te kunnen bieden. Daarnaast kunnen smaken heel uiteenlopend zijn. Van alle zonwering zijn markiezen toch wel de meest sfeervolle. Zij behoren tot het verleden, heden en de toekomst.

Markies zonwering pittoresk

Als ik aan markiezen denk komen er meestal beelden bij me op van pittoreske dorpjes met kronkelende straatjes van kinderkopjes. Aan weerszijden zijn een antiekzaakje, een banketbakker, een bloemenwinkel, een boekenwinkel en de groenteboer gevestigd. De markiezen hangen uit voor de brandende zon en geven de straat dat laatste stukje sfeer om het geheel compleet te maken. Zonder markiezen zou dit straatje niet compleet zijn toch?

Geschiedenis markies zonwering

Op veel oude foto’s zijn markiezen te zien. Hiermee doet deze zonwering denken aan vervlogen tijden die wij alleen nog uit verhalen kennen. Dat beeld is deels terecht. Halverwege de jaren 1800 begonnen de eerste markiezen zijn intrede te doen in ons stadsbeeld, waardoor zij vanzelfsprekend ook terugkeren op oude foto’s. Maar ook nu zijn markiezen nog steeds een belangrijk onderdeel in het uiterlijk van de binnenstad en landhuizen, omdat de kracht van deze geavanceerde oplossing door de jaren heen behouden is gebleven. De huidige markiezen zijn ondertussen wel geavanceerder dan hun voorgangers, maar bieden nog steeds dezelfde geavanceerde zonwerende eigenschappen en prachtige uitstraling die er destijds toe geleid heeft dat zij zo vaak werden gebruikt. Zodoende behoren markiezen tot het heden, verleden en de toekomst.

Markies zonwering een eindeloze trend

We kunnen wel stellen dat markiezen een eindeloze trend zijn. Zij zullen altijd functioneel zijn en een fantastische sfeer kunnen toevoegen aan gebouwen. De sfeer van een markies zonwering is natuurlijk een groot pluspunt, maar er zijn nog meer voordelen. De markies is doordat deze aan weerszijden ook bedekt is met doek vanaf allerlei kanten heel functioneel in het weren van de zon. In ons huidige tijdperk zijn er gelukkig ook een hele boel geavanceerde modellen die allemaal andere eigenschappen hebben om de modellen zo goed mogelijk te laten functioneren. Markiezen met een kleine uitval voor uw ramen, markiezen die wat hoger vallen zodat er een vrije doorloop bestaan blijft en markiezen met een grote uitval zodat zij geschikt zijn voor openslaande ramen en deuren.