lamellen zonwering

Zomerse temperaturen zijn natuurlijk heerlijk wanneer u in de tuin zit. Het wordt minder prettig als deze temperaturen ook in huis bereikt worden. Het huis wordt sneller opgewarmd dan u denkt. In korte tijd kan zonlicht voor een flinke temperatuurstijging zorgen en die warme lucht blijft ook hangen. Deze warme lucht is niet 1,2,3 uit uw huis te krijgen waardoor u er ook ‘s avonds laat nog last van heeft als u gaat slapen. Voorkomen is beter dan genezen is hier het toverwoord. U moet ervoor zorgen dat het zonlicht buiten blijft en geen kans krijgt om binnen te komen. De zonwering met het beste effect hangt altijd buiten. Zonwering aan de binnenkant werkt natuurlijk ook maar is minder effectief omdat het zonlicht wel op de ramen schijnt. Glas is weliswaar en slechte warmtegeleider maar de zon krijgt de kans om via de ramen toch zonlicht en warmte te laten doordringen in de ruimte.

 

lamellen zonwering

Lamellen als zonwering zijn een mooie oplossing voor dit probleem. Er zijn lamellen bedoeld voor buiten zonwering maar de meeste lamellen zijn bedoeld voor binnenshuis. Lamellen bij Sungo zijn er in hout, aluminium en kunststof. Lamellen zijn met elkaar verbonden door middel van een zogenaamde ladderband of ladderkoord. De lamellen bedienen of regelen doet u met een tuimelstaaf of tuimelkoord. Met lamellen kunt u zelf de lichtinval regelen. Ze dempen de lichtinval prima in gesloten toestand maar dat is deels afhankelijk welk materiaal er gebruikt wordt voor de lamellen. De kleur speelt ook een rol, hoe lichter de lamel hoe meer lichtinval er doorheen komt. Hoe donkerder de kleur hoe meer licht er tegengehouden wordt en hoe koeler het binnen blijft.

Soorten en modellen

Lamellen zijn er in vele soorten en maten. Bij Sungo heeft u allereerst de keuze in materiaalsoort. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Laat u daar goed over infomeren. De soorten modellen en vele kleurencombinaties maken dat u de perfecte lamellen kunt vinden bij Sungo. Lamellen zonwering zijn een mooie en praktische oplossing voor het tegenhouden van zonlicht maar zorgen ook voor een fraaie lichtinval. Bovendien kunt u met lamellen ook privacy creëren. Voor meer informatie over lamellen zonwering kunt u met Sungo contact opnemen. Wilt u een vrijblijvende offerte voor deze vorm van zonwering dan kan dat ook bij Sungo.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik