lamellen schoonmaken

Lamellen zijn er in allerlei materialen. Ze kunnen gemaakt zijn van pvc, aluminium, hout of stof. Lamellen zijn in feite lange verticale stroken die onderling verbonden zijn door een koord of ketting die boven en onder aan de stroken vastzit. Vaak hangt daar een of andere vorm van een gewichtje aan zodat ze recht naar beneden blijven hangen. We zien weer een terugkeer van de lamellen die tegenwoordig in allerlei nieuwe frisse modellen en kleuren verkrijgbaar zijn.

 

soorten lamellen

Zoals gezegd is de keuze in lamellen eindeloos. Allereerst zijn er de verschillende materialen. Daarnaast de vorm: wilt u smalle of brede lamellen, rechte of gebogen lamellen? Lamellen zijn zowel raamdecoratie als een prima zonwering. Lamellen kunt u helemaal afsluiten zodat er geen streepje licht binnenkomt. U kunt met de lamellen ook een bepaalde lichtinval creëren zonder dat het storend werkt.  Voordeel van lamellen is het feit dat ze geschikt zijn voor grote raamoppervlakten. Dat is precies de reden waarom veel kantoorpanden uitgerust zijn met de, wat ouderwetse, standaard kunststof lamellen.

schoonmaken lamellen van hard materiaal

Lamellen schoonmaken is een tijdrovende klus. Lamellen van hard materiaal zoals hout, aluminium en pvc zijn makkelijk schoon te krijgen en te houden al kost het enige tijd. Het makkelijkst is om ze één voor één uit de rails te halen en dan pas schoon te maken. Het risico van schoonmaken terwijl ze nog ophangen is dat de lamellen kunnen beschadigen of de verbinding met de rails raakt beschadigt. U moet namelijk enige druk uitoefenen op weerszijden om ze schoon te wrijven met een sopje en een microvezeldoekje. Dit is meestal afdoende voor deze soort lamellen.

lamellen schoonmaken gemaakt van stof

Bij stoffen lamellen moet u goed letten op de richtlijnen die gegeven worden door de grote fabrikanten van de bekende merken die u ook bij SunGo Zonwering vindt. Lamellen van stof hebben namelijk een beschermlaagje dat zorgt voor stevigheid en duurzaamheid. Vaak wordt een handwarm sopje geadviseerd en met een zachte borstel reinigen. Sommige typen kunnen wel in de wasmachine maar beslist net heter dan 30ºC en niet centrifugeren! Vraag advies aan SunGo Zonwering  hoe het zit met uw stoffen lamellen als u het niet zeker weet. Voorkom schade en vraag deskundig advies.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik