Lamellen rails

Om uw lamellen aan het plafond te bevestigen heeft u een lamellen rails nodig. De rails wordt aan het plafond bevestigd en vervolgens kunnen de lamellen aan de klipjes gehangen worden. Het bevestigen van een rails is vrij eenvoudig. Wij gaan u dat stap voor stap uitleggen.

Lamellen rails op de juiste plek

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en uw persoonlijke voorkeur, kunt u de verticale lamellen op verschillende manieren bij het raam plaatsen. Met apart verkrijgbare afstandssteunen kan de rail ook op elke gewenste hoogte vrij in de ruimte worden opgehangen. Hang dan nu de lamellen, afhankelijk van de breedte, op de geschikte afstand van het raamkozijn zodat ze goed open en dicht kunnen zonder belemmeringen. U gebruikt de afstandssteunen alleen wanneer de lamellen rails niet aan het plafond wordt gemonteerd.

 

Lamellen rails inkorten

Als u wilt inkorten, schroef dan eerst even de eind  kap los, en schuif deze door tot voorbij de zaagsnede. Trek het koord aan en schroef de eind kap nu weer vast. Nu kunt u de runners verder verdelen, want daar aan komen de lamellen te hangen. Zaag de lamellen rails af op de gewenste breedte en vijl nu de zaag bramen glad.
Voor elke 10 cm die u de lamellen rails hebt ingekort heeft u een runner of lamel minder nodig. Schuif nu de runners die u niet nodig hebt achter de blokkeer kap. U kunt gemakkelijk met een schroevendraaier de kap voorzichtig optillen.U Zet de eerste runner vast met het blokkeer kapje.

Rail direct tegen het plafond

Houdt de lamellen rails even op zijn plaats met het bedieningskoordje aan de gewenste kant. Markeer met een potlood de boorgaatjes voor de voor te boren  gaatjes in de rails. Boor de gaatjes met een 6 mm steen- of betonboor en plaats de pluggen daarna de juiste pluggen in de gaatjes. Daarna schroeft u de rails weer vast, zodanig dat de schroefkop verzonken in de rails valt. U heeft ook de mogelijkheid om de rails met clips aan het plafond te bevestigen. U kunt de rail dan later weer gemakkelijk demonteren.

Lamellen aan lamellenrails bevestigen

Wanneer de rails hangt, kunt u de verticale lamellen gaan bevestigen. Schuif de metalen stofhanger in de gezoomde bovenzijde. Pak de eerste lamel, en bepaal de gewenste hoogte door de onderzijde naar boven te vouwen. Houdt 15 mm speling aan vanaf de vloer of vensterbank. Boven de vouw moet u altijd 9 cm bijtellen. De rest van de lamel kunt u vervolgens afknippen.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik