Karakteristieke markiezen


Markiezen is een populair soort van zonwering. Ze zijn niet alleen mooi maar ook karakteristiek.Markiezen zijn meestal opgebouwd uit een aantal houten of aluminium latten en zijn met scharnieren aan elkaar verbonden.Het doek van het markies zorgt ervoor dat het het geen vocht opneemt en vuil afstoot doordat deze van acryl is gemaakt.Het frame van het scherm wordt wanneer u deze uitklapt, uitgevouwen tot een ronde, bolle vorm. Wanneer we over de uitval praten, dan hebben we het over de afstand die een markies vanuit de gevel uithangt.Zo is er een mogelijkheid van het plaatsen van een rand die gemaakt is van aluminium, hout of kunststof.Met de karakteristieke markiezen van SunGo Zonwering & Montage bent u klaar voor de zomerse dagen. Het scherm straalt een frisse en zomerse look uit die u helemaal naar uw interieur kunt toepassen!

 

Mogelijkheden van karakteristieke markiezen

Wanneer u beslist markies aan te gaan schaffen, krijgt u een keuze uit drie soorten modellen. Zo heeft SunGo Zonwering & Montage de standaard variant, het petmodel en het klapmodel. De standaard variant wordt vaak gekozen voor boven de ramen.Het voordeel is dat de hoogte en de uitval van dit model dezelfde afmetingen hebben en hierdoor niet ver uitsteken.Het petmodel is handig voor de plekken waar een vrije doorloop gewenst is. Het scherm kreeg de naam ´´petmodel´´ omdat deze een vorm van een pet heeft en daardoor het doek dan ook lager hangt dan bij de standaard variant. Zo kunt u er dus gemakkelijk onderdoor lopen. Ook behoudt u met dit model meer uitzicht naar buiten. Het klapmodel wordt vaak gekozen wanneer er sprake is van openslaande ramen en deuren.Het model is dieper en het doek valt hoger dan bij het standaard model.

Karakteristieke uitstraling

 

Wanneer we kijken naar alle soorten zonwering dat SunGo levert, heeft de markies toch wel veruit de meest karakteristieke uitstraling. Door hun ronde, bolle vorm van doek vallen zij namelijk direct op.Vroeger waren vooral de markies met veel groen en wit gestreepte doeken populair.Deze zag je vaak bij de historische gebouwen.Deze kleurencombinatie heeft daardoor een klassieke look die goed bij wat oudere huizen past.Door de jaren heen zijn er veel meer kleuren mogelijk voor het doek. Dus wanneer u een wat ouder gebouw heeft zijn de karakteristieke markiezen misschien wel die extra toevoeging wat uw huis de uitstraling geeft waar u op zoek naar bent!