Inbouw screens

Een ander soort zonwering naast de bekende zonneschermen zijn de zogenaamde screens of inbouw screens. Dit zijn vlakhangende zonweringen, dat wil zeggen verticaal naar beneden en direct voor het raam geplaatst.  Dit type zonwering is dus bij uitstek geschikt om de ruimte binnenshuis koel te houden. U heeft ook meer privacy omdat, door het speciaal geweven doek, u wel makkelijk naar buiten kijkt maar niet andersom. Het grote verschil met een zonnescherm is dat een inbouw screen puur en alleen bedoeld is voor koeling van de ruimte erachter en niet ook het gedeelte wat zich vóór het  raam bevindt.

 

Inbouw screens

Inbouw screens zijn opgebouwd uit een viertal onderdelen. Allereerst de zogenaamde cassette, dit is het gedeelte boven het raam waar het screendoek zich in bevindt in opgerolde toestand. Verder het screendoek zelf met daaronder een onderlijst. Die zorgt ervoor dat het screendoek strak naar beneden rolt èn blijft. Het screendoek zelf zit op een grote rol-as die over de gehele breedte van het raam loopt. Over het algemeen geldt: Hoe zwaarder de onderdelen, hoe strakker het screen voor het raam zit.

Soorten screens

Er bestaan 2 soorten screens. Er is de standaardversie met een screen dat boven en beneden vastzit en zijdelings langs geleiders loopt en je hebt het rits screen wat ook wel fix screen of zip screen genoemd wordt. De naam zegt het al eigenlijk: bij deze soort zit het screen als het ware vast (gefixeerd) aan de zijkanten door middel van een ritssluiting. Dit zorgt voor een nog beter resultaat; zonlicht en wind komen er echt niet meer doorheen! Nog een voordeel van een zipscreen is dat ook insecten weinig kans maken om binnen te komen omdat spleten en kieren ontbreken. Alle soorten inbouw screens kunnen handmatig of elektrisch bediend worden.

Screendoeken

Voor inbouw screens heeft u bij SunGo een uitgebreide keuzemogelijkheid in screendoeken. SunGo heeft screendoeken van glasvezel met een kunststofmantel en ze zijn afgewerkt met een versterkingsband. Het doek is hierdoor sterk, rekvrij en weerbestendig. Bedenk wel dat de kleurkeuze van het screen gevolgen kan hebben. Hoe donkerder de kleur hoe beter de werking tegen zonlicht maar aan de andere kant zorgen donkere kleuren voor minder lichtdoorlatendheid. Uw huis is dan donkerder, en ook naar buiten kijken is iets lastiger dan met een screen van een lichtere kleur.

Als u meer informatie wilt over inbouw screens neemt u dan gerust contact op met SunGo Zonwering. Wilt u een vrijblijvende offerte? Bij SunGo bent u aan het juist adres!

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik