Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen zorgen ervoor dat u het hele jaar lang kunt genieten van uw tuin of uw terras. Stevige wind of een zomerse plensbui hoeven uw dag niet meer te verpesten, onder een terrasoverkapping blijft u, ondanks het gure weer, droog en veilig.

SunGo Zonwering & Montage heeft een dermate uitgebreid assortiment, dat u erin kunt verdwalen, indien u niet reeds weet wat u specifieke behoeftes zijn op het gebied van zonwering producten. Wij willen u graag informeren over terrasoverkappingen, om u een beter beeld te geven van dit mooie product.

Omdat terrasoverkappingen zo handig zijn, zullen we even een beter kijkje nemen.

Terrasoverkappingen en serres

Terrasoverkappingen en serres worden wel eens met elkaar verward, maar er is een duidelijk verschil tussen de twee: een terrasoverkapping is, zoals de naam impliceert, slechts een overkapping van het terras. Een serre, daarentegen, is een glazen aanbouw. In andere woorden, een serre is een uitbreiding van het huis zelf.
Apart is het feit dat dit in Vlaanderen heel anders ligt: wat in Nederland een serre genoemd wordt, is in het Vlaams een veranda. In het Vlaams wordt het woord “serre” gebruikt om een (broei)kas aan te duiden, net als in het Frans. Een verhaal wat in Nederland al verwarrend is, wordt in Vlaanderen dus nog ingewikkelder.

terrasoverkapping-medium
Sungo-algemeen-sfeer

De geschiedenis van terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen worden ook wel eens veranda’s genoemd, naar het Bengaalse woord barandah. Ze kwamen dus ook veelvuldig voor in bepaalde delen van India en werden door Europeanen overgenomen en geïntroduceerd in hun (voormalige) koloniën, onder andere de Antillen en de Mascarenen (bestaande uit het Franse Île de la Reunion en het onafhankelijke Mauritius).

Terrasoverkappingen bij SunGo

Bij SunGo kunt u allerlei terrasoverkappingen vinden in verschillende soorten, maten en modellen. We hebben onder andere terrasoverkappingen van glas en polycarbonaat. Daarnaast kunt u nog kiezen uit standaard gootprofiel of een klassiek gootprofiel. We bieden ook terrasoverkappingen van verschillende merken aan, waaronder Verano. Wat u ook kiest, een goede prijs-kwaliteitsverhouding is gegarandeerd.

SunGo biedt u ook een fantastische service aan. We willen er namelijk zeker van zijn dat u tevreden bent en blijft met uw aankoop.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.

vouwdaksysteem-thumbnail

Vouwdak systeem

Dit systeem is ideaal voor mensen die meer verwachten dan zonwering alleen.
Lees meer
Parasol

Parasol

Bij SunGo kunt u terecht voor bijna iedere denkbare vorm van zonwering, zo ook voor een parasol.
Lees meer
Veranda-zonwering

Veranda zonwering

Bij veranda zonwering wordt voornamelijk gebruik gemaakt van een screen.
Lees meer