Houten terrasoverkapping

Wie graag op het terras zit, maar ook graag in de schaduw zit kan eigenlijk niet zonder een overkapping. Hout is hierbij een goede materiaalkeuze. Het is stevig en heeft een stijlvolle uitstraling. Een houten terrasoverkapping is een aanvulling op elke tuin.

 

De keuze is reuze

Voor de daadwerkelijke afdekking zijn er verschillende mogelijkheden. Degene die van overdekt houden kunnen voor hout kiezen, met of zonder luik. Op die manier creëert u een blokhutgevoel. Verder kunt u ook voor een doek kiezen, of voor glas. U kunt er ook voor kiezen om de houten terrasoverkapping te laten overgroeien. Bijvoorbeeld door een plataan (een soort boom die er bekend om staat veel schaduw te geven). U kunt het geheel naar eigen smaak aanpassen, inrichten en decoreren. Elke denkbare constructie is mogelijk. Een terras kan op elke plek in de tuin en hoeft ook niet tegen het huis aan te liggen. In sommige gevallen zal het mooi zijn om het hout te schilderen, in andere gevallen zal de natuurlijke kleur mooier zijn. Het is in ieder geval belangrijk om voor een weerbestendige houtsoort te kiezen. Zoals bijvoorbeeld eikenhout. De hout keuze is ook bepalend voor de kleur. Voor elk huis en voor elke tuin is er wel een geschikte houtsoort te vinden. Voor de vloer heeft u keuze uit verschillende soorten steen. Een steensoort die aansluit bij de rest van de tuin is ideaal.

Samen op het terras onder uw houten terrasoverkapping

Een houten terrasoverkapping is een overgang tussen binnen en buiten. U zit dan wel in de tuin maar u zit wel beschermd. Een terras is dan ook een mooie plek om stoelen of een bank neer te zetten. Met een tafel in het midden is het helemaal af. Alles kan en mag. Landelijk met veel planten en bloemen of juist modern en strak. Een open uitstraling of zo veel mogelijk beschutting. Eenvoudig of ingericht als een kamer. Als het er maar gezellig is. Misschien is het wel de plek waar u helemaal tot rust komt en uw brein op een zen modus overgaat. Een plek om te loungen dus. Of misschien is het terras wel de plek waar u de barbecue neerzet en waar u eet als het weer het toelaat. Of is het meer een verlengde van de serre of het tuinhuis? In al die gevallen kan SunGo u aan een passende houten terrasoverkapping helpen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik