Grijze gordijnen

Gordijnen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Vooral de kleuren zijn belangrijk, het kiezen van een kleur is misschien wel het belangrijkste bij de aankoop van een gordijn. Er zijn veel kleuren waaruit u kunt kiezen, maar grijze gordijnen worden door de meeste mensen over het hoofd gezien. Dat is erg jammer omdat grijs juist een goede kleur is voor gordijnen

 

Waarom is grijs een goede kleur?

Grijze gordijnen kunnen mogelijk veel voordelen hebben. Het meest vanzelfsprekende voordeel van grijze gordijnen is dat ze een hele neutrale doch verduisterende kleur hebben: grijze gordijnen zijn niet zo licht en lichtdoorlatend als witte gordijnen, maar ze zijn ook niet zo deprimerend en afsluitend als zwarte gordijnen. Ze zitten netjes in het midden.

In de kleurpsychologie wordt grijs als een onopvallende, rustgevende, subtiele en neutrale kleur gezien. Dit zien we, tot op zekere hoogte, terug in het dagelijks taalgebruik: een grijze éminence grise (grijze eminentie) is een machthebber die onopvallend achter de schermen de touwtjes in handen heeft. Een grappig feit is dat het beste voorbeeld van een éminence grise, Cardinaal de Richelieu, vaak de éminence rouge (rode eminentie) genoemd wordt.

Grijze gordijnen hebben dus zowel functionele als esthetisch-psychologische voordelen: ze vallen niet op en werken kalmerend en neutraliserend. Dit maakt ze ideaal voor neutrale ruimtes zoals een woonkamer of een hal.

Grijze gordijnen bij SunGo

Uiteraard kunt u ook grijze gordijnen kopen bij SunGo. Of u de voorkeur geeft aan grijze rolgordijnen, grijze overgordijnen of andere soorten grijze gordijnen, u kunt ze allemaal bij ons vinden. Daarnaast hebben we ook witte gordijnen, zwarte gordijnen, grijze gordijnen, rode gordijnen, groene gordijnen en gordijnen in nog veel meer andere kleuren.

Neem contact op met onze experten om meer informatie, zoals een kleurenpalet, aan te vragen om een betere indruk te krijgen en op deze manier een passende keuze te kunnen maken.

Mocht u meer informatie willen krijgen, met betrekking tot onze (grijze) gordijnen of andere zonweringsproducten, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail.

Bent u overtuigd van de voordelen van grijze gordijnen voor uw huis, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik