Gordijn rails of roedes?

Gordijn rails lijken de standaard om uw gordijnen op te hangen. Mensen vergeten echter snel dat ook roedes een prima optie kunnen zijn. Verschillen zijn vooral stijl, mogelijkheden, en natuurlijk de ruimte tussen gordijn en plafond. En uiteindelijk zal uw keuze vooral afhangen van het type gordijn dat u heeft. De verschillen tussen gordijnen zullen we hier eerst bespreken, zodat u kunt kiezen voor het juiste ophangsysteem voor uw gordijn. Gorijn rails of roede, het kan allebei. Maar waarom, en wanneer? SunGo Zonwering, uw specialist in zonwering en montage, zal u hier wat informatie over bieden.

 

Gordijn rails of roede als ophangsysteem?

Het type gordijn is het belangrijkste gegeven, als u moet kiezen tussen gordijn rails of roede. Als u al een gordijn heeft, waarvan u zeker weet dat u het ergens wilt ophangen, is de keuze dus eigenlijk al gemaakt. Maar welke verschillen zijn er dan?

Er zijn natuurlijk vele verschillende soorten gordijnen. Bij maar twee hiervan heeft u echter gordijn rails of roedes nodig. Dat zijn de volgende twee:

Gordijnen met haken. Deze hebben een recht afgewerkte bovenkant, vaak zo afgewerkt dat er plooien in vallen. Bovenaan die plooien zitten haakjes vastgenaaid. Gordijn rails bevatten oogjes, waar u deze haakjes in kunt hangen en zijn dus de enige keuze om gordijnen met haakjes aan op te hangen.

Gordijnen met ringen, lussen of tunnels. Hier zijn ergens in de bovenkant ringen in verwerkt, of langs de bovenkant zijn lussen of tunnels vastgenaaid. Deze gordijnen kunt u alleen met behulp van een roede ophangen. De roede schuift u dan door de ringen of lussen heen.

Kiezen voor een gordijnsoort

Als u nog geen gordijn heeft liggen alle mogelijkheden nog open. U kunt dan bij uw keuze voor een gordijn rekening houden met alle factoren die spelen. Dus wat zijn nu de verschillen tussen rails en roedes?

– Rails begeleiden de gordijnen met wieltjes langs het verloop van de rails. Ze zitten vaak direct vast aan het plafond. U kunt met gordijn rails lange afstanden met een enkel gordijn overspannen. Mocht u dit willen kan voor een hoek van een kamer, of in een erker, een gordijnrail ook gebogen worden. Zo kunt u het gordijn rond laten lopen, of bijvoorbeeld in een hoek wegtrekken.

– Een roede is een stang waar de gordijnen aan vast hangen. Deze stang hangt op zijn beurt met haken aan het plafond of de muur vast. Deze haken hinderen het verloop van de gordijnen, en hierdoor heeft u altijd meerdere gordijnen nodig om lange afstanden te overbruggen.

Voor roedes zijn veel meer mogelijkheden beschikbaar dan voor gordijn rails. Zo zijn er verschillende materialen, kleuren, en stijlen roedes beschikbaar.

Voor alle opties, ga naar onze site over raamdecoratie. Hierin vindt u alle opties, die SunGo u kan bieden op het gebied van binnenzonwering. Ook voor buitenzonwering bent u bij ons altijd op het juiste adres voor de beste deal!

Lees het laatste nieuws en voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met onze zonweringsexperts.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

SunGo Zonwering
Lopikerweg Oost 49
3411 JC Lopik