Tuinhekken


Tuinhekken zijn er in vele soorten en maten. Vroeger waren ze een beetje het ondergeschoven kindje van het tuinontwerp, maar vandaag de dag zijn tuinhekken niet uit het straatbeeld weg te slaan. Maar welke soorten tuinhekken bestaan er eigenlijk? Wat zijn de verschillen en waar dienen ze voor? De experts van SunGo zullen deze vragen voor u beantwoorden.

Tuinhekken: essentieel voor de veiligheid

Ten eerste is er natuurlijk de veiligheid. Tuinhekken geven aan waar de stoep, straat, of tuin van uw buurman eindigt en uw eigen tuin begint. Ze stralen een beeld uit van eigendom en afscheiding. Maar niet alleen het beeld is belangrijk.

Tuinhekken: hoog of laag?

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hoog of een laag tuinhek. Maar wat zijn de verschillen?

Lage tuinhekken

Lage tuinhekken houden uw tuin open voor de wereld. Alles wat buiten de tuin gebeurt, kunt u zien en optimaal van uw uitzicht genieten. Het geeft ook een sfeer van openheid en gemoedelijkheid aan uw tuin. Niets straalt zoveel huiselijkheid uit als een keurig onderhouden tuin, omgeven door een houten hekje. Of juist modern en onderhoudsarm staal.

Voor de veiligheid is een laag tuinhek minder geschikt. Alleen huisdieren zullen echt worden tegengehouden door een laag tuinhek. Dit betekent wel dat u bij een noodgeval snel en ongehinderd weg kunt komen.

Hoge tuinhekken

Een hoog tuinhek daarentegen straalt absolute veiligheid en geborgenheid uit. Het scheidt uw huis en tuin af van de buitenwereld. Het verhindert buitenstaanders inkijk in uw privésfeer en onttrekt de buitenwereld aan uw eigen gezicht.
Het is dé manier om van dat vervelende uitzicht af te komen. Ook is een hoog tuinhek uitermate geschikt om klimplanten tegenop te laten groeien. Van klimop tot druivenranken en klimrozen kunnen een thuis vinden aan een hoog tuinhek, en zo een prachtige toevoeging aan uw tuin zijn, waar u letterlijk de vruchten van kunt plukken.

 

Tuinhekken: hout, metaal of kunststof

Hout en staal zijn veel geziene opties voor tuinhekken. Hieronder leest u de grootste verschillen tussen die drie materialen.

Houten tuinhekken

Hout is het klassieke materiaal voor tuinhekken. Bij een schutting denken mensen vaak gelijk aan een houten hek. Planken die aan palen hangen. Horizontaal of verticaal, het kan allemaal. Hout is met beits of met verf te kleuren. Het is in verschillende soorten en kwaliteiten te krijgen. Let hierbij vooral op de weervastheid ervan. Als een hek op een plek komt te staan waar veel zon is, moet het goed temperatuurwisselingen kunnen doorstaan.

Metalen tuinhekken

Metaal is een moderner materiaal, en kan op verschillende manieren gebruikt worden voor een tuinhek. Simpele roestvrijstalen hekken die vaak om schoolpleinen, kantoren, parkeerplaatsen en dergelijke staan, met tralies of simpel gaaswerk springen het meest in de gedachte. Zeer sierlijke patronen zijn echter ook prima mogelijk, en misstaan zelfs de meest luxe villa niet.

Kunststof tuinhekken

Kunststof is het meest moderne alternatief. Het is goedkoop, simpel, en onderhoudsarm. Verven is vaak erg makkelijk, maar meestal niet nodig. Kunstof tuinhekken kunnen namelijk in allerlei kleuren geleverd worden. Omdat deze kleuren er niet af kunnen slijten is de verflaag bijwerken dus nooit nodig.

 

Montage en levering door SunGo

SunGo heeft regelmatig tuinhekken in zijn assortiment. Vraag daarom naar de mogelijkheden die wij u momenteel kunnen bieden. Onze contactinformatie vindt u op de contactpagina van deze website.