Overgordijnen


Bij een zonweringsbedrijf denkt u wellicht aan zonneschermen, rolluiken, parasols, et cetera… Inderdaad, deze producten en nog veel meer zijn onderdeel van het uitgebreide assortiment van SunGo Zonwering & Montage. Neemt u gerust een kijkje op onze nieuwe website om te ontdekken wat voor u een adequate oplossing is. Misschien komt u onverwachts wel iets tegen waar u nog niet van af wist.

Mocht u gericht op zoek zijn naar raamdecoratie, en specifiek overgordijnen, bent u bij SunGo ook op het juiste adres!

Overgordijnen horen bij bijna iedere slaapkamer. Een slaapkamer zonder overgordijnen is bijna niet meer voor te stellen. Ondanks het feit dat ze de laatste decennia steeds meer concurrentie hebben gekregen van lamellen en rolluiken, blijven overgordijnen heel populair. Het is daarom misschien de moeite waard om ons in overgordijnen te verdiepen.

De geschiedenis van overgordijnen

Het woord “gordijn” komt van het Oud-Nederlandse gordine, wat op zijn beurt weer van het Oud-Franse cortine komt. Dat woord komt weer uit het Latijn: cortina. Het feit dat de Romeinen hier een woord voor hadden maakt het mogelijk dat zij voor het eerst gordijnen gebruikten. Dit vermoeden wordt versterkt door afbeeldingen van gordijnen op Romeinse mozaïeken van tussen de 2e en 6e eeuw na Christus.

De meeste historische gordijnen waren over het algemeen geen overgordijnen, maar een soort afscheidingswanden. Grote paleizen zoals Paleis het Loo of Palais du Versailles hadden namelijk geen gangen: de kamers liepen allemaal in elkaar over. Overgordijnen zijn dus een redelijk moderne ontwikkeling.

Het nut van overgordijnen

Het duurde misschien enkele eeuwen voordat het overgordijn echt aansloeg, maar we weten nu allemaal wat de voordelen zijn: gordijnen houden het licht buiten, zorgen voor privacy en zijn enigszins geluidswerend. Daarnaast zien ze er ook heel leuk en gezellig uit waardoor ze ook een decoratief nut hebben. Dat laatste punt is waarschijnlijk een belangrijke reden waarom ze de concurrentie van lamellen en rolluiken kunnen weerstaan.

Overgordijnen bij SunGo

Het is natuurlijk ook mogelijk om bij SunGo overgordijnen te kopen. U kunt bij ons kiezen uit een ruime selectie van kleuren en materialen, van katoen tot velours. Mocht u erin geïnteresseerd zijn kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.